Mbrojtja e kompjoterit nga viruset apo krimbet
Krimbi i ri p?r Windows p?rhapet me shpejt?si t? madhe Ka raporte se nj? krimb (virus) i ri ?sht? duke u p?rhapur me shpejt?si t? madhe n? internet. Krimbi Zotob, i ngjajsh?m me Sasser nga viti 2004, vjen n? dy varianta, Zotob.A dhe Zotob.B. Ky krimb eksploaton prekshm?rin? e zbuluar dhe arnuar n? koh?t e fundit nga Microsoft q? ka t? b?j? me PnP rrjeta. Krimbi ka aft?si ty hyn n? makin?n viktim? p?rmes porteve 445, 8080, dhe 33333. Pas infektimit krimbi tenton t? hap lidhjet FTP dhe IRC dhe t? p?rhapet. Krimbi pengon instalimin e arnimeve p?r softuer anti-virus dhe sistem operativ duke ndryshuar skedarin hosts t? Windows-it. N? k?t? m?nyr? adresat nga t? cilat shkarkohen arnimet, lidhen p?r IP-n? 127.0.0.1 (loopback). Zotob gjithashtu ?sht? duke ridrejtuar trafikun nga sitet si eBay, PayPal, dhe Amazon, q? mund t? jet? parashenj? e sulmeve t? tipit "phishing". P?r tani krimbi nuk e ka ndikuar pun?n e internetit dhe pikave ky?e. Burimi i lajmit: www.argetohu-ks.page.tl ketu gjithqka gjindet qka jo se!!
 
 
 
 
 
 
 
Sod ne faqen ton pati 289637 visitors (1419505 hits) Ne ket faqe
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free