si te perdorim proxy
Qe ketu po e postoi kete tutorial me foto se si perdoret PROXY pasi qe ka antar qe kerkojn ndihme per kete.

Ka disa Tools software qe ofrojn kete mundesi per perdorjen e PROXy-it mirpo une po e tregoi menyren se si mund te perdorim PROXy pa tools vetem ne PROXY number dhe PORT ok fillojm:

Pasi qe gjejm nje PROXY number me port ateher shkojm sipas fotove per ta aktivizu IP PROXY ne kompjuterin tuaj

Pra klikom me klik djatht mbi ikonen IE (apo cilin version perdorni) pastaj shkojm klikojm PROPERTIES
Foto 1.

Pastaj ne dritaren ne vijim shkojm Klikojm tek CONNECTIONS e pastaj klikojm LAN Settings..
Foto 2.

Pastaj na hapet dritarja qe na mundeson perdorimin e PROXY-it pra se pari e bejm me shenj "YES" Use Proxy.... e pastaj tek Address: shenojm numrin qe posedon ai PROXY, tek POST shenojm Numer PORTIN e atij RPOXY-it pastaj Klikojm OK, pra OK dhe e kemi vene ne funksion PROXY-in.
Foto 3.


Pas gjith kesaj tash duhet te verifikojm nese ate PROXY qe e kemi ne funksion është Valid apo jo, per ta vertetuar kete hyjme ne URl-ne www.showmemyip.com apo ne www.cmyip.com dhe e shikojm nese aty IP e Serverit tuaj është ndryshuar ateher ju jeni duke perdorur PROXY, nese prap IP juaj eshte e njejt, ai PROXY nuk este valid dhe gjejm ndonje tjeter.

Ketu e keni nje web URl qe u mundeson me marr Ip PROXY me IP Port:
www.proxy4free.com/page1.html dhe aty e keni listen me PROXY.

Nje PROXY ka kete Forme:

66.7.197.195 : 3128

IP ( Proxy ) eshte : 66.7.197.195

Port ( i proxyt ) eshte : 3128

Ky Tutorial me foto është krijuar nga IE Browseri 6.0 qe e kam ne perdorim.

Tash ketu do iu tregoi ne menyre formale pa foto se si perdoret PROXY ne faqet tjera shfletuese te internetit:


Proxy Rregullimet ne Internet Explorer 4.X

1. Kliko"View" "Internet Options"
2. Kliko "Connections"
3. Beje me shenj Yes "use a proxy server"
4. Në kutinë "Address" dhe "port" shkruaj proxy numrin dhe PROXY Portin
5. Nese do beje, enable "bypass proxy server for local addresses"
6. Kliko "OK" dhe aktivizohet PROXY.Proxy Settings in Internet Explorer 5.X

1. Kliko "Service" "Internet Options"
2. Kliko "Connections"
3. Nese perdor Dial-Up connection,
zgjedhe Connection dhe kliko"Settings"
nese perdor LAN connection, kliko "LAN Settings"
pastaj në "Local Area Network (LAN) Settings"
4. Beje Enable "use a proxy server"
5. Ne kutinë "Address" dhe "port", shkruaj proxy numer dhe proxy port
6. Nese do beje, enable "bypass proxy server for local addresses"
7. Kliko "OK"
8. prap Kliko "OK" qe te mbyllesh IE rregullimet.Proxy Rregullimet në Netscape Navigator 4.X

1. Kliko "Edit" "Preferences"
2. Kliko "Category" "Advanced" "Proxies"
3. Zgjedh "Manual proxy configuration"
4. Kliko "View" tek "Manual proxy configuration"
5. Rregullo proxies per protokollet vijues: HTTP, FTP, etj.Proxy Rregullimet në Netscape Navigator 6.X

1. Kliko "Edit" "Preferences"
2. Kliko "Category" "Advanced" "Proxies"
3. Zgjedh "Manual proxy configuration"
4. Kliko "View" tek "Manual proxy configuration"
5. Rregullo proxies per protokollet vijues: HTTP, FTP, etj.Proxy Rregullimet në Konqueror

1. Kliko "Setting" "Configure Konqueror..."
2. Zgjedh "Proxies"
3. Beje me shenj Enable "Use proxy"
4. Rregullo proxies per protokollet vijues: HTTP, FTP, etj.Proxy Rregullimet ne Mozilla

1. Kliko "Edit" "Preferences"
2. Kliko "Category" "Advanced" "Proxies"
3. Zgjedh "Manual proxy configuration"
4. Kliko"View" tek "Manual proxy configuration"
5. Rregullo proxies per protokollet vijues: HTTP, FTP, etj.

Ketu i dhash disa udhezime per perdorim te PROY-it ne faqen shfletuese te Internetit qe perdorim.

Kerkoi falje nese ne ndonjeren kam qene i pakjart per pakjartesi mund te pyetni met mira....

wWw.argetohu-ks.page.tl vend i dijes edhe suksesittt!!!!
 
 
 
 
 
 
 
Sod ne faqen ton pati 289637 visitors (1419527 hits) Ne ket faqe
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free